Nargiz Steenbergen

Ik zit in het zesde middelbaar en volg Vrije Beeldende Kunst. Dit is mijn tweede jaar in de kunsthumaniora en ik vind het heel leuk om creatief bezig te zijn met verschillende materialen en technieken!

 

Mijn hobby's zijn tekenen en gamen. Ik teken graag animatiekarakters zoals Dragon Ball Z. Als spelletjes speel ik graag FPS (First Person Shooter) games.

In mijn vrije tijd luister ik veel naar muziek en bekijk ik veel films.

BEZOEK VERBEKE FOUNDATION

Korte informatie

Op 14 oktober hadden we een excursie naar Verbeke Foundation. Verbeke Foundation is een private kunstsite die geopend werd op 1 juni 2007 door kunstverzamelaars Geert en Carla Verbeke Lens Verbeke Foundation is ook één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa. 

De kunstwerken kunnen levendig zijn, onaf, slordig, complex, ... zoals je de wereld buiten deze museum ziet. Omdat de kunstwerken zowel binnen als buiten het museum is komen natuur, cultuur en ecologie samen. 

Voor meer informatie over Verbeke Foundation: http://www.verbekefoundation.com/

Foto's van kunstwerken

Tijdens de excursie hadden we foto's genomen. We moesten zeker foto's nemen van bewegende kunst, omdat we bezig waren met het project Kunst In Beweging.

Theo Jansen, Strandbeesten

Theo Jansen heeft kunstwerken gemaakt van plastieken gele buizen en die allemaal aan mekaar gemaakt waardoor ze een skelet vormen. Deze strandbeesten kunnen zelfs bewegen door de kracht van de wind of door de spierkracht van de mens. 

Deze kunstwerken kan je zien bij Verbeke Foundation. Je mag ze zelf aanraken en laten bewegen.

Ik had hier foto's van genomen omdat het een bewegende kunst was. Ik vond het geweldig dat de strandbeesten zelf konden bewegen. Ik had dit ook nog nooit gezien.

Ronald De Winter, Paarden

Ronald De Winter werkt als "animalier" dit zijn sculpturen van dieren. De bekendste kunstwerken zijn de Gorillabeeld en Bonobo-familie. De kunstwerk die bij Verbeke Foundation te zien zijn de sculpturen van de paarden.

Nadat de paarden gemaakt zijn waren die in brand gestoken. Als je bij tussen de kunstwerken stond rook je nog de geur van de fik. Deze kunstwerken stonden ook buiten in de natuur.

Ik had hier foto's van genomen omdat deze kunstwerken hier al jaren staan en nog altijd heel zijn en dat is indrukwekkend. Ik vond het ook mooi dat ze zwart en afgebrokkeld waren.

Jan Starken & Mark Schotel 

Deze Nederlandse kunstenaarsduo kweken vliegen. Ze geven de vliegen voedsel dat vermengd is met fluorescerende stof. De vliegen bewegen dan met het stof op hun poten op een zwarte ondergrond en door de belichting een leuke effect geeft.

Ik had geen kunstwerk gezien met de vliegen die belicht waren door het fluorescerende stof. Het kan zijn dat die er wel waren, maar spijtig dat ik ze niet tegenkwam. 

Deze kunstwerken op de foto's kwam ik wel tegen. Deze vliegen waren niet levend. Ik heb ook een close-up getrokken van het kunstwerk.

Ik had hier foto's genomen omdat ik in begin toen ik naar het kunstwerk keek had ik niet door dat het vliegen waren. Deze kunstwerk vraagt ook veel tijd en concentratie.

Website gemaakt met Wix